Hockey: Dragons trekt als kampioen Europa in

Print
BRASSCHAAT - Regerend landskampioen Dragons is er zondagnamiddag in geslaagd een derde titel op rij te bemachtigen. Bovendien kregen de Brasschatenaren ook de organisatie toegewezen van het Europees kampioenschap.
BR>
Deze derde titel op rij is de vierde in de clubgeschiedenis en misschien wel de meest onverwachte. In de gewone competitie moest Dragons zich tevreden stellen met een vierde plaats en die plaats viel eigenlijk als een geschenk uit de hemel. In de halve finales werd Oree uitgeschakeld, maar dit gebeurde na een ware thriller.

Na de eerste finalewedstrijd zag het er aanvankelijk alweer belabberd uit. Een 4-3-nederlaag verplichtte Dragons de tweede finalewedstrijd met minstens twee punten verschil te winnen. Nadat de landskampioen opnieuw op achterstand was gekomen, kon de situatie in de tweede helft worden rechtgezet.

In juni gaat in het Brasschaatse gemeentepark het Europees kampioenschap in de B-categorie van start. Er wordt gespeeld in twee poules van vier ploegen. De winnaar van elke poule speelt de finale. Een finaleplaats is al voldoende om te promoveren naar de A-categorie.
"Voor ons is dat zeer belangrijk", aldus Dragons-voorzitter Thierry Decostere. "Als wij de finale bereiken dan spelen wij volgend jaar als nieuw landskampioen in de A-categorie op zeer hoog niveau. Dat zal in ieder geval andere koek zijn", aldus Thierry Decostere. De tegenstand komt volgende week uit Italië, Tsjechië, Zweden, Groot-Brittannië, Zwitserland, Wit-Rusland en Rusland.

.

Nu in het nieuws