WB per ploeg: Duitsland en Australië winnen

DUSSELDORF -

De tennissers van Duitsland en Australië hebben maandag in Düsseldorf hun eerste wedstrijd in de World Team Cup gewonnen. De gastheren van de jaarlijkse landenwedstrijd versloegen Zweden met 2-1, Australië won met dezelfde cijfers van Spanje.

BR>

In beide wedstrijden in de 'blauwe groep' bracht het afsluitende dubbelspel de beslissing. Tommy Haas had een belangrijk aandeel in de Duitse zege. Hij won zijn enkelpartij tegen Magnus Norman en was ook in het dubbel, met David Prinosil, aan de winnende zijde. Nicolas Kiefer verloor van Thomas Enqvist.

Voor Australië vervulde Patrick Rafter de hoofdrol. Net als Haas was hij bij de twee winstpunten betrokken. Rafter won solo van Juan Balcells en samen met Lleyton Hewitt versloeg hij het tweetal Balcells/Alex Corretja. De laatste bracht het Australische punt binnen door Hewitt in het enkel te verslaan.

In de rode groep staan dinsdag de confrontaties Verenigde Staten - Rusland en Argentinië - Frankrijk op de agenda. De VS en Frankrijk wonnen zondag hun eerste wedstrijd.

In de blauwe groep ontmoeten Duitsland en Spanje elkaar woensdag. Die dag spelen ook Australië en Zweden tegen elkaar. Donderdag en vrijdag staan de laatste groepswedstrijden gepland.

Nu in het nieuws