Inbrakenplaag in Kalmthout en Essen

Zondagnacht hebben onbekenden ingebroken in verschillende woningen in Essen en Kalmthout, zo meldt de Antwerpse rijkswacht. De dieven gingen onder meer aan de haal met twee voertuigen. Een auto werd intussen teruggevonden.

BELGA

De golf van inbraken begon zondag om 20.35 uur. In de Kammenstraat in Essen werd een verandadeur geforceerd en gingen de inbrekers aan de haal met een video en 18.000 frank. De tweede melding liep maandagochtend om 1.50 uur binnen. Getuigen zagen in de Essense Oude Baan een voertuig met daarin 2 mannen die zich verdacht gedroegen. De politie van Wuustwezel kwam ter plaatse en vond in de bosjes een Seat Ibiza met de sleutels nog op het contact. De politie controleerde de nummerplaten en kwam terecht op een adres in de Bremakker in Essen. Ook daar was ingebroken. Het slot van de achterdeur was geforceerd. De inbrekers hadden naast een auto, een handtas met 25.000 frank en een GSM gestolen.

Maandag om 6.15 uur was het opnieuw raak. Eerst werd melding gemaakt van een inbraak in de Oude Baan in Essen, waarvan nog geen details bekend zijn. Om 7.45 uur was er een inbraak in De Spijker in Essen waar een een witte Ford Cougar werd ontvreemd. Daarna verlegden de inbrekers hun actieterrein naar Kalmthout. Om 7.15 uur was er een inbraak in de Rode Weg, om 8.40 uur in de Essensteenweg en de laatste inbraak gebeurde om 8.45 uur in de Hertendreef. Ook over de laatste drie inbraken ontbreken verdere details.