GP Wallonië: is Axel Merckx al sterk genoeg?

Print
BRUSSEL - Met start in Jambes en aankomst op de Citadel van Namen wordt op Hemelvaartdag de GP van Wallonië (1.2) gereden. Organisator Gilbert Letecheur droomt van een overwinning voor Axel Merckx, de man die aan zijn nummer één geraakte in het kampioenschap dat ook door Letecheur georganiseerd werd. Vandaar allicht zijn droom.
BR>
Gilbert Letecheur mag echter niet vergeten dat het al een tijdje geleden is dat de kersverse vader nog gekoerst heeft. Merckx maakt zijn wederoptreden en het is maar de vraag of hij al sterk genoeg zal zijn om een slopende Waalse tocht te ondernemen.

Beter geschikt voor de opdracht lijkt zijn ploegmaat Dave Bruylandts, die het voorbije weekend nog ging deelnemen aan de Ronde van Picardië om als klimmer met voldoende kilometers aan de start van de GP van Wallonië te kunnen komen. Bruylandts heeft zijn zinnen opgezet op deze wedstrijd en na zijn vierde plaats van vorig jaar mag dat ook.

Derde was toen Kurt Van de Wouwer en die was in de Henninger Turm en in de Ronde van Romandië zo sterk op dreef dat ook hij een kandidaat-winnaar is op de Naamse Citadel. De korte rustperiode kan zijn conditie niet verbrod hebben en aan Andrei Tchmil en Serge Baguet krijgt hij allicht sterke bondgenoten uit eigen ploeg.

Thierry De Groote die een goede Ronde van Asturië in de benen heeft, Marc Streel na zijn ritzege in de Vredeskoers, Björn Leukemans die het graag lastig heeft en Michel Vanhaecke die vorige week in Puivelde bewees goed op dreef te zijn, zijn de andere Belgen om naar uit te kijken.

De buitenlandse kanshebbers luisteren naar de namen Scott Sunderland, Dimitri Fofonov, Eddy Seigneur, Christophe Capelle, Frédéric Guesdon en Christophe Mengin. Niet zo'n sterk buitenlands deelnemersveld als in het verleden dus en dat moet maar eens een Belgische overwinning opleveren.

.

Nu in het nieuws