Louis Michel lanceert Kuifje in China

Print
CHINA
Minister van buitenlandse zaken Louis Michel en de Chinese minister van cultuur Sun Jiazheng hebben dinsdag tijdens een ceremonie op de Belgische ambassade in Peking de nieuwe in China gedrukte albums van Kuifje officieel ingekeken. Vijfenzestig jaar na de eerste publicatie van de "De Blauwe Lotus", waarin Kuifje het tegen de opiumtrafikanten van Shanghaï opneemt, worden de albums van de hand van Hergé in China voor het eerst volkomen legaal door een Chinese uitgever gepubliceerd. Casterman, de Belgische uitgever van Kuifje, heeft daarvoor het China Children Publishing House (CCPH) gekozen.

De Chinese uitgeverij brengt deze maand 22 avonturen van de hand van Hergé op de Chinese markt. Kuifje dook er tot dusver enkel in illegale zwartwit-kopieën in zakformaat op. "Onze albums zijn identiek aan de originelen: zelfde formaat, zelfde kwaliteitspapier. Alleen de taal is anders", garandeert Xiao Liyuan van CCPH.

De Kuifje-albums van de Chinese uitgever gaan voor 25 yuan of bijna 150 Belgische frank van de hand. Dat is een hoge prijs voor de Chinese markt. CCPH verwacht overigens geen stormloop en plant een oplage van slechts 10.000 exemplaren voor het geheel van de albums.

.

Nu in het nieuws