Jaren cel voor Antwerpse pedofielen

Print
De Antwerpse strafrechter stuurde dinsdag drie pedofielen naar de gevangenis. Twee ooms en een vader kregen straffen van respectievelijk vijf en drie jaar cel. Een oma werd veroordeeld voor schuldig verzuim.
BR>
De correctionele rechtbank gaf Joël S. (41) drie jaar cel omdat hij zijn vierjarig dochtertje had misbruikt. In april 1999 diende de moeder van het meisje een klacht in bij de rijkswacht. Volgens haar had haar ex-vriend hun dochtertje bepoteld en haar tongkussen gegeven. Haar dochtertje had haar immers verteld dat papa "aan haar poep prutste" en "tongske tongske" speelde. Joël ontkende en zei dat hij alleen maar "het achterwerk van het meisje had afgeveegd." Maandag werden ook de broers Walter (37) en Ronald (38) tot vijf jaar cel veroordeeld. Jarenlang misbruikten ze het dochterje van een andere broer. Nonkel Ronald viel het meisje lastig van haar zes tot haar dertien jaar. Nonkel Walter begon 'pas' toen het kind negen was.

De 59-jarige moeder van Walter en Ronald, en dus de oma van het slachtoffertje, kreeg vier maanden voorwaardelijke celstraf voor schuldig verzuim. Het seksueel misbruik met haar kleindochter gebeurde bij haar thuis en met haar medeweten, maar oma greep nooit in.

.

Nu in het nieuws