Zowel Bayern als Valencia zijn uit op revanche

Bayern München liet er in de kwartfinale tegen Manchester United en in de halve finale tegen Real Madrid geen misverstand over bestaan de beste te zijn. Zowel uit als thuis won de ploeg van trainer Ottmar Hitzfeld. Bayern ontmoet in de finale Valencia, dat vorig jaar kansloos ten onder ging tegen Real Madrid en die wedstrijd zo snel mogelijk wil vergeten.

BR>

In 1976 won Bayern voor het laatst de Europa Cup voor landskampioenen. In de Champions League waren de Zuid-Duitsers in 1999 dichtbij de titel. Bayern was heer en meester in de finale maar in de slotfase boog Manchester United de achterstand alsnog om in een voorsprong.

Valencia onderging een gelijkaardig parcours maar tegenstander Real Madrid kon wel stukken meer overtuigen in de finale dan de ploeg van Hector Cuper. Valencia is in dit laatste jaar toch een volwassener geworden. Met iets minder franje dan vorig seizoen bereikten ze opnieuw de finale, maar spelen met iets meer zekerheid dan een jaar geleden. Woensdag zal Valencia opnieuw als underdog aan de partij beginnen. In die rol kwam de ploeg in het verleden tot de beste prestaties.

Nu in het nieuws