Izegemse Pekkersmeeting wil hogerop

Print
IZEGEM - Veerle Dejaeghere, Anja Smolders en Fatiha Baouf op de 1500 meter, Piet Deveughele op de 110 meter horden, Erik Nys op de 400 meter, Tom Compernolle op de 3000 meter en Patrick De Paepe bij het hoogspringen. Dat zijn de Belgische topatleten die op 9 juni aan de internationale Fortis-Sterckx-Pekkersmeeting in Izegem zullen deelnemen. De lijst is voorlopig en kan dus nog aangevuld worden.
BR>
De Fortis-Sterckx-Pekkersmeeting is na de Memorial Van Damme en de Nacht van Hechtel het derde grootste atletiekevenement in België. In de toekomst wil de Pekkersmeeting het niveau van de Nacht van Hechtel evenaren. Op de Pekkersmeeting zal de Izegemse loopster Veerle Dejaeghere worden gehuldigd voor het behalen van de Gouden Spike een tijdje geleden.

De Pekkersmeeting wordt georganiseerd door de Flanders Atletiek Club (FLAC). Dit is een atletiekclub die in september vorig jaar is ontstaan door een fusie van Mandelclub Izegem en Roeselare, AC Ieper, Hoppeland en Poperinge. De hoofdbedoeling van de West-Vlaamse atletiekclub is om het West-Vlaamse atletiek opnieuw naar een topniveau te leiden. Onder meer Veerle Dejaeghere, nationaal kampioen hoogspringen Patrick De Paepe en hordenloper Piet Deveughele maken deel uit van FLAC.

De organisatie van een internationale atletiekmeeting moet FLAC helpen om haar ambities te realiseren. Voorlopig moet de Pekkersmeeting het nog doen met een budget van ongeveer 2 miljoen frank, maar op korte termijn is het de bedoeling de Nacht van Hechtel naar de kroon te steken als tweede atletiekevenement van België. FLAC deed vorige zondag alvast haar duit in het zakje om bij te dragen aan de uitstraling van het evenement: in haar allereerste jaar in de hoogste afdeling van het Belgische atletiek op clubniveau werd het na Luik vice-kampioen van België.

Het deelnemersveld van de Pekkersmeeting is nog niet af, maar nu al kunnen de organisatoren garanderen dat er voldoende internationaal talent zal aangetrokken worden om scherpe tijden te kunnen realiseren. Voor enkele atleten is het minimum halen voor het EK of het WK dé doelstelling. Schepen van Sport Frank Duhamel van Izegem toonde zich tevreden over het feit dat Izegem na de traditionele boksmeetings, de wielerwedstrijd Brussel-Izegem en de 15-augustus-triathlon nu ook een vierde sportmanifestatie met internationale uitstraling in de stad kan verwelkomen.

.

Nu in het nieuws