FIA GT Kampioenschap zondag in Zolder

Van vrijdag 18 tot zondag 20 mei vindt op het circuit van Zolder het Eurosport Super Racing Weekend plaats. Hoogtepunt van het weekend moet zondag de vijfde manche van het FIA GT Kampioenschap worden. Het is het derde jaar op rij dat Zolder een manche voor dat kampioenschap mag organiseren. In het FIA-GT kampioenschap wordt het mooie weer gemaakt door de Chrysler Vipers en de Lister Storm Jaguars. De mediavedette is dit jaar de Ferrari 550 Maranello. De rode bolide raakt stilaan op bedrijfssnelheid en zoekt de aansluiting bij de echte top.
BR>
De Fransmannen Christophe Bouchot en Jean-Philipppe Belloc zijn de rijders in vorm bij Viper. Zij schreven de manches in Brno en Silverstone op hun naam. De Brit Jamie Campbell-Walter, vorig jaar winnaar in Zolder en eindlaureaat in het kampioenschap, en de Nederlander Tom Coronel namen de wedstrijden in Monza en Magny-Cours voor rekening van Lister.

Het Belgische weerwerk moet ondermeer komen van Anthony Kumpen, die derde werd in Silverstone, Vincent Vosse en Didier Defourny. Alle drie zijn ze bij het Viperteam van Belmondo aan een Fransman gekoppeld. Wim Daems (Viper) kon aan de zijde van De Hongaar Yamas Illes nog geen potten breken, net als Robert Dierick en Eric De Doncker (Silver Racing). Marc Duez bezorgde Ferrari met een vijfde plaats in Monza de eerste punten. In Brno en Magny-Cours bevestigde hij met een zesde en een zevende plaats. In Silverstone liet de motor het afweten, zodat de finish niet bereikt werd.

In de GT-N klasse, voorbehouden aan auto's die dichter bij de seriemodellen aanleunen, is de Belgische vertegenwoordiging verzekerd door Michel Neugarten. Die werd in een Perspective-996 GTR-R, die hij deelt met de Fransman Thierry Perrier, derde in Monza. In de marge van het FIA GT Kampioenschap komen ook de Renault F2000 Eurocup en het European Touring Car-kampioenschap naar Zolder. Dat laatste kampioenschap is onderverdeeld in twee klasses. In de Superproductie komen vooral jongeren uit, de Supertoerisme-klasse richt zich vooral op amateurs.
Nu in het nieuws