NBA: Philadelphia dichtbij finale in het oosten

Print
PHILADELPHIA - Met 52 punten was Allen Iverson de grote man in de ruime zege van de Philadelphia 76-ers op de Toronto Raptors (121-88) in hun halve finale van de Eastern Conference in de NBA-play-offs. De Sixers staan nu voor de eerste keer aan de leiding in de best-of-seven serie: 3-2. Vrijdag kunnen ze het in Toronto afmaken.
BR>
Iverson scoorde 8 op 14 driepunters en 21 op 32 gewone shots. Hij werd na Michael Jordan de tweede speler in de NBA die in een play-offserie twee keer meer dan 50 punten scoorde. Jordan had de primeur in 1998 tegen de Cleveland Cavaliers. Met 52 punten kwam Iverson er twee tekort voor de evenaring van zijn persoonlijke record een week eerder.

De avond in Philadelphia behoorde helemaal toe aan de sterspeler van de Sixers. Voor de wedstrijd ontving hij uit handen van NBA-boss David Stern de MVP-trofee, de prijs voor de beste speler in de afgelopen competitie. De 26-jarige guard werd met zijn 1 meter 83 de kleinste speler ooit in de NBA die tot MVP werd uitgeroepen. In de competitie (82 duels) overschreed hij twee keer de 50 punten, 17 keer de 40 punten en 35 keer de 30. Gemiddeld scoorde hij 31,1 punten per wedstrijd.
Nu in het nieuws