Zaalvoetbal: Berchem en Charleroi winnen

Print
GENK - Winnen van Genk en hopen dat Charleroi een steekje liet vallen in Sint-Truiden. Dat waren de twee axioma's waaraan Berchem moest voldoen om zich tot landskampioen te kronen. Het eerste lukte, het tweede niet, zodat tot de laatste speeldag van zaterdag zal moeten gewacht vooraleer de nieuwe kampioen kan gekroond worden in de wedstrijd Charleroi - Berchem.
BR>
De leider in de play-offs onderging in de eerste minuten de wet van de sterke Limburgers. Penders bekogelde vanuit alle hoeken het bezoekende doel en die keer dat Rousseau de bal loste, was Duric er als de pinken bij om de rebound te verzilveren.

Met de inbreng van Nino begon ook Karim Bachar zijn duivels te ontbinden. Het was dan ook niet toevallig dat de gelijkmaker via voornoemd duo viel. Berchem haalde de omknelling aan, Pans stelde de executie enkele keren uit maar was machteloos op een gouden banaanschot van Karim Bachar. Genk kroop uit zijn egelstelling, maar nu was het de beurt aan Thierry Rousseau om zich in de kijker te keepen op pogingen van Penders en Duric. Berchem haalde op de tegenaanval de druk van de ketel, maar El Haoual zag tot tweemaal toe de 1-3 verijdeld door Gert Pans.

Berchem zocht en vond de kloof vlak na de rust wanneer Tim Vergauwen een vrijschop van Bachar voorbij Pans devieerde. Berchem werd evenwel gefnuikt door twee uitsluitingen binnen evenveel minuten. Genk puurde uit vier minuten overtal slechts één doelpunt, stelde even later toch gelijk, maar Berchem werd opnieuw over de streep getrokken door goudhaantje Karim Bachar.

Genk - Berchem 3 - 5
Doelpunten: 3' Duric 1-0, 6' en 14' Bachar 1-1 en 1-2, 22' Vergauwen 1-3, 25' en 31' Duric 2-3 en 3-3, 31' en 32' Bachar 3-4 en 3-5.

St.Truiden - Charleroi 4 - 5

.

Nu in het nieuws