Basket: Oostende eindelijk op toerental

Print
OOSTENDE - Zondag een twintiger, dinsdag een dertiger. Underdog Bree werd dinsdag voor de tweede keer in 48 uur weggespeeld door een subliem Oostende. De kustploeg plaatste zich daarmee veel vlotter voor de best-of-five om de titel dan opponent Charleroi.
BR>
De Limburgers verkochten hun vel tien minuten lang heel duur, maar toen hun afweergeschut alweer hopeloos faalde, stuikten ze compleet in elkaar tegen een kwikzilveren duo Biggs-Holden in overdrive. Daarmee kwam er een eind in mineur aan het prachtige seizoen voor Bree, dat van Oostende kan in euforie eindigen als het in de best-of-five om de titel met eeuwige rivaal Charleroi afrekent.

Doyle, die beide vorige matchen opende met een driepunter, vond het nodig meteen een dubbele technische fout te vragen. De vrijworpen van Herman en de daaropvolgende driepunter van Watson bezorgden Bree een 0-5 voorgift. Holden repliceerde met drie bommen: 11-7, maar dan liet de thuisploeg een 0 op 8 noteren. Bree profiteerde via Hinrichsen: 12-16 en 17-18 na het eerste kwart.

Tijd voor Biggs om de lokale motor op toeren te brengen. Met elf punten op rij zette hij zijn ploeg op het juiste spoor: 38-29. Perez en Fite zochten tevergeefs naar de juiste afstand en Bree veranderde het geweer met succes van schouder. Onder de ring bleken Cauthorn en Hinrichsen (elk 4/4) trefzeker genoeg om kloof binnen de perken te houden: 40-35, maar een paar domme misverstanden in de aanval gaven Beghin en Holden de kans om weer uit te lopen: 43-35 bij de rust.

Meteen daarna miste Herman twee driepunters, Doyle en Holden troffen wel raak: 49-35, diezelfde Doyle en een steal van Biggs maakten de 12-0 blitzstart compleet. De twintiger stond op het bord (55-35), de dertiger volgde amper vier minuten later: 71-41. Watson voorkwam in de slotseconden van het derde kwart dat Bree in die tien minuten op schamele zes punten bleef steken. Ondertussen golfde de Mexican wave door de zaal: 74-44 na 30 minuten. De afsluiter werd louter speeltijd voor de wisselspelers.

OOSTENDE - BREE 99 - 70
Oostende: Holden 22, Biggs 21, Praskevicius 9, Van den Spiegel 2, Beghin 14, Doyle 10, De Bel 8, Pehka 6, Major 2, Menama 5.
Bree: Watson 15, Hinrichsen 8, Fite 11, Herman 5, Perez 6, Cauthorn 8, Terclavers 3, Robbins 9, Van Camp 2, Van Hoecke 3.

.

Nu in het nieuws