Zaalvoetbal: Berchem kan kampioen worden

Print
BERCHEM - Als het scenario ideaal wordt uitgevoerd, viert Berchem woensdag in Genk zijn eerste landstitel, na de bekerwinst eerder deze maand. Aangezien de jongens van trainer André Delafontaine de reis naar Limburg aanvatten met twee punten voorsprong op Charleroi en drie op Genk, is het kampioenenfeest een feit als Berchem zelf wint en Charleroi niet aan de volle pot geraakt tegen Sint-Truiden.
BR>
Titelverdediger Charleroi ging zaterdag onverwacht zwaar onderuit in Genk en liep meteen een flinke deuk in de titelambities op. Theoretisch kan ook Genk, als derde partij in het debat, op de valreep nog met de kroon gaan lopen. Maar dan moeten Penders en maats eerst weerwraak nemen voor de 4-0-nederlaag van vorige woensdag bij Berchem, dat zelf aan een gelijkspel voldoende heeft als Charleroi het opnieuw zou laten afweten bij het in de naronde tegenvallend presterende Sint-Truiden.

Nieuwe perspectieven
Coach André Delafontaine is in ieder geval vrij optimistisch in verband met de kansen van zijn ploeg.
"Genk moet alles op alles zetten om in koers te blijven en is voor eigen publiek geen makkelijk te omzeilen klip. Maar schrik mogen we niet hebben. Een ploeg die een driepuntenachterstand op de torenhoge favoriet in vier wedstrijden kan ombuigen in een voorsprong van twee lengten, heeft bewezen dat ze een waardige titelkandidaat is. We moeten de positieve lijn nu verder doortrekken en van onze eigen kracht uitgaan. Wat niet wil zeggen dat we blind risico's gaan nemen.

De titel zit er woensdag waarschijnlijk nog niet in, want alhoewel de druk bij Charleroi na het falen in Genk erg hoog is, zie ik hen toch geen steek laten vallen in Sint-Truiden. Naar mijn idee staat de titel zaterdag in Charleroi op het spel. Daar leven we dan ook helemaal naartoe. Het vertrouwen in de spelersgroep is intussen nog aangegroeid door de zekerheid dat Berchem ZVC blijft voortbestaan. Het bestuur heeft op korte termijn heel wat kunnen realiseren met het oog op volgend seizoen. Bepaalde spelers die al voor een andere club hebben getekend, willen nu toch blijven. Alleen het vertrek van Bachar, Luypaert en El Haoual staat vast. Met degenen die wensen te blijven wordt na de play-offs verder gepraat en onderzocht op welke manier de reeds getekende overeenkomst op een degelijke manier teniet gedaan kan worden."

.

Nu in het nieuws