Michel Van Haecke wint in Belsele

Print
BELSELE - Michel Vanhaecke (Landbouwkrediet-Colnago) heeft licht afgescheiden de regionale wedstrijd te Belsele-Waas gewonnen.
BR>
In de spurt van een negenkoppige leidersgroep hield hij gemakkelijk Danny Daelman en zijn Nieuw-Zeelandse ploeggenoot Gordon Mc Cauley achter zich. Frank Vandebroucke eindigde als veertigste in de buik van het laatste peloton op een kleine zeven minuten.

De kopgroep van negen ontstond op zo'n dertig kilometer van het einde uit een eerdere leidersgroep van 22 eenheden. De verstandhouding bij de negen vluchters was voortreffelijk te noemen zodat zij ook mochten uitmaken wie met de zege huiswaarts ging. In de spurt zette Vanhaecke zich snel op kop en kon streekrenner Daelman de Bruggeling niet meer remonteren.

Frank Vandenbroucke werkt verder aan de conditie
Als voorlaatste aan de inschrijvingstafel verscheen Frank Vandenbroucke voor de regionale wedstrijd te Belsele-Waas. Hij was naar het Waasland afgezakt om zijn conditie verder omhoog te krikken. Na de koers, die in hevige regenbuien werd verreden, kon Vandenbroucke het volgende kwijt: "Ik reed hier om kilometers op te doen. Morgen rijd ik in het Franse Calais een criterium en daarna vertrek ik naar de Midi-Libre. Ik reed de wedstrijd gemakkelijk uit, ondanks de weersomstandigheden, en werkte in het peloton goed mee. Ik mag niet klagen. Het vormpeil gaat alsmaar beter omhoog", aldus Vandenbroucke.

Schaafwonden voor Matthew Gilmore
Rond halfkoers kwam Matthew Gilmore ten val in de 'kermiskoers' te Belsele-Puivelde. Gilmore kwam er met enkele schaafwonden vanaf.

Uitslag (111 deelnemers):
1. Michel Vanhaecke (Landbouwkrediet-Colnago/Brugge) de 165 km in 3u40'00"
2. Danny Daelman
3. Gordon Mc Cauley (NZl)
4. Richard Groenendaal (Ned)
5. Jan Verstraeten
6. Bert Roesems
7. Dirk Aernouts
8. Jurgen Van Roosbroeck
9. Andy Capelle
10. Franky Van Haesebroucke op 1'00"
11. Geoffrey Demeyere
12. Steven De Cuyper
13. Bart Heirewegh 1'35"
14. Bram Schmitz (Ned)
15. Jos Lucassen (Ned)
16. Tom Stremersch
17. Dany Baeyens
18. Christopher Baldwin (VSt)
19. Steven Persoon 1'42"
20. Wilfried Cretskens 1'45"
21. Jurgen Guns
22. Rik Reinerink (Ned) 6'15"
23. Kurt Diependaele
24. Jeff Louder (VSt)
25. Masahiko Mifune (Jap)
26. Jehudi Schoonacker 6'59"
27. Nico Mestdagh
28. Tommy Van De Gehuchte
29. Lorenzo Louagie
30. Steven Thijs

.

Nu in het nieuws