Lefevere ontkent gerucht van gedopeerde Merckx

Print
BRUSSEL - Patrick Lefevere, de manager van wielerteam Domo-Farm Frites, heeft woensdag ten stelligste het gerucht ontkend dat circuleert in het wielermilieu, als zou Belgisch kampioen Axel Merckx positief zijn bevonden op het gebruik van EPO (erythropoïetine).
BR> "Ik weet niet wie dat gerucht de wereld instuurde, maar het is volledig vals, om de goede reden dat Axel niet is gecontroleerd, noch in de Waalse Pijl, noch in Luik-Bastenaken-Luik, noch tussen beide koersen in", verklaarde hij aan persagentschap Belga.

Axel Merckx laste sinds L-B-L een rustperiode in, vooraleer binnenkort zijn voorbereiding op de Ronde van Frankrijk te starten.
"Ik ving het nieuwtje al gedurende zo'n vijftien dagen op in verschillende wedstrijden, zoals in de Vierdaagse van Duinkerke, maar het berust nergens op. Ik begrijp niet wie zulke geluiden de wereld instuurt", voegde een geïrriteerde Lefevere er toe.

Twee renners, de Deen Bo Hamburger (CSC/World Online) en de Zwitser Roland Meier (Team Coast), werden wel positief bevonden op EPO na de Waalse Pijl, door middel van de nieuwe test die mogelijk maakt het middel op te sporen via een urineanalyse. Zij werden betrapt, toen de Internationale Wielerunie (UCI) op 19 april, de dag na de Waalse Pijl, de eerste onverwachte urinecontroles buiten competitie uitvoerde. Drie dagen voor L-B-L, die op 22 april werd gereden, werden ook vijf renners uit vijf verschillende ploegen gecontroleerd in de omgeving van Luik. Het UCI gaf de identiteit van die renners echter niet vrij.

Er is dus geen "geval Merckx". Het was enkel een gerucht dat al enkele dagen in het buitenland, en meer bepaald in Denemarken, circuleert.

.

Nu in het nieuws