WTA Antwerpen: Courtois niet voorbij Koukalova

Print
ANTWERPEN - Laurence Courtois heeft zich donderdag op het WTA-graveltoernooi van Antwerpen, gedoteerd met 110.000 dollar, niet kunnen plaatsen voor de halve finales. Courtois (WTA 127) verloor in de kwartfinale van de Tsjechische Klara Koukalova (WTA 183) in drie sets: 6-4, 5-7 en 6-2. Het toernooi verliest daarmee haar laatste Belgische speelster in het enkelspel.
BR>
De wedstrijd, die door de regen met bijna twee uur vertraging begon, startte nochtans goed voor onze landgenote. Ze ging al in het eerste spel door de service van de Tsjechische. Koukalova brak echter meteen terug. Beide speelsters maakten veel directe fouten en verloren nog verschillende keren hun opslag. Koukalova won uiteindelijk de eerste set met 6-4.

In de tweede set ging het gelijk op tot 5-5. Courtois ging toen door de opslag van haar tegenstandster en bracht met een love-game de stand in evenwicht. Net als de vorige twee sets werd ook de derde set ontsierd door te veel onnodige fouten, maar daar zat de hevige wind op central court voor veel tussen. Courtois maakte er op de opslag van de jonge Koulakova 1-0 van en leek eindelijk gelanceerd. De opflakkering was echter van korte duur. Koukalova, die er ogenschijnlijk ongeïnteresseerd bijliep, maakte op het juiste moment de punten en ging in een ruk naar 3-1 en 6-2.

Courtois beseft dat het niet goed was: "Het was geen goede week. Dat ik toch nog in de kwartfinales geraakt ben, heb ik te danken aan mijn wilskracht. Af en toe speelde ik enkele goede punten, maar dat volstond niet. Ik geraakte te snel uit balans. Aan de voorbereiding lag het niet, die was oké. En mentaal zit het ook goed. Maar mijn spel was niet goed en fysiek ben ik niet honderd procent. Ik was niet explosief genoeg. De wind maakte het ook heel moeilijk om te spelen, maar dat geld natuurlijk voor de twee speelsters."
Nu in het nieuws