WTA Antwerpen: Els Callens uitgeschakeld

Els Callens werd woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het met 110.000 dollar gedoteerde WTA-graveltoernooi van Antwerpen. Callens (WTA-123) werd verslagen door de Spaanse Marie José Martinez (WTA-93) met 6-3 en 6-4.

BR>

De Belgische bereikte in 1999 nog de halve finales van "haar" toernooi maar kon woensdag haar Spaanse tegenstreefster nauwelijks in moeilijkheden brengen.

Martinez, in 1999 winnaar van de Orange Bowl in 1999, viel op de juiste momenten aan. In de eerste set brak ze twee maal door de service van Callens om die zo met 6-3 te winnen. In de tweede set liep de Spaanse snel uit tot 5-2. Callens vocht nog terug tot 5-4 maar moest uiteindelijk in Martinez de betere erkennen. In de kwartfinales ontmoet Martinez haar landgenote Eva Bes.

"Ik heb niet goed gespeeld", bekende Callens. "Ik maakte te veel directe fouten om mijn tegenstandster onder druk te kunnen zetten. Bij 5-2 in de tweede set heb ik nog geprobeerd terug te komen, maar dat lukte net niet."

De uitschakeling van Callens heeft tot gevolg dat Laurence Courtois nu de laatst overblijvende landgenote in het toernooi is. Zij heeft tegen de Tsjechische kwalificatiespeelster Klara Koukalova (WTA-183) een goede kans om het nog een ronde verder te schopppen.

In de bovenste helft van de tabel werden alle reekshoofden in een vroeg stadium uitgeschakeld. In de onderste helft neemt het Israëlische vierde reekshoofd Anna Smashnova het op tegen de Duitse Barbara Rittner, het vijfde reekshoofd in Antwerpen. Achtste reekshoofd Virginia Ruano Pascual neemt het in een Spaans onderonsje op tegen Ana Isabel Medina Garrigues.

Nu in het nieuws