Dick Norman vlot naar 3de ronde in Antwerpen

Print
ANTWERPEN - «Ik speel niet graag tegen Malcor. Zijn spel ligt mij niet», vertelde Dick Norman voor aanvang van de avondwedstrijd in Antwerpen. Geveinsd of niet. De Fransman, vorig jaar nog winnaar in Oostende maar sindsdien fel teruggezakt, kreeg vrij vlug de rekening gepresenteerd en hield het op 6-1 en 3-1 achterstand voor bekeken. De ontketende West-Vlaming neemt het donderdag op tegen de Rus Davydenko.
BR>
Elf maanden geleden stapte Dick Norman opnieuw in het internationale circuit. Rustig en zonder veel tromgeroffel pakte hij zijn eerste punten in Futures. Vandaag staat hij op een voldoeninggevende 150ste ATP-plaats. «Ik ben tevreden met wat ik tot nu oogste. Het ging zelfs veel gemakkellijker dan ik had durven denken en sta versteld hoe snel ik de ladder opklom», vertelt Norman. «Nadat ik één jaar compleet met tennissen stopte, ben ik stilletjes terug in het circuit geglipt. Ik gaf in de winter van '99 zes maanden les en pikte wat stertornooien in België mee. Dat vond ik niet voldoende om mij optimaal voor te bereiden voor interclub in Duitsland. Daarom schreef ik mij midden vorig jaar in drie futures in. Geloof het of niet, ik won twee van de drie. Het is mijn eigen schuld dat ik in de derde future de eindoverwinning niet haalde. Tot 5.00u 's morgens zat ik in de discotheek en ik moest om 10.00u de baan op!»

Wimbledon «Ik dacht dat het tennis sterk was geëvolueerd en dat ik na mijn lange afwezigheid niet meer zou kunnen meedraaien. Maar ik voel me beter dan ooit en pak het tennis veel rijper aan dan in mijn eerste carrière. Vroeger had ik angst om te verliezen. Ik wou kost wat kost in de top 100 geraken. Nu aanvaard ik mijn verlies, al blijft mijn doelstelling ongewijzigd. Ik ben goed op weg om dit jaar nog mijn objektief te bereiken. Pas in juli gaan mijn eerste punten eraf. Alles wat ik nu pak, is zuivere bonus.»
«Antwerpen is mooi meegenomen. Het is een ideale voorbereiding op Parijs, terwijl ik veel van Wimbledon (in 1995 bereikte hij er de achtste finales, nvdr) verwacht,» aldus Norman. «Misschien geraak ik er wel direct in de eindtabel. Anders streef ik naar de rechtstreekse plaatsing in de US Open. Op vlugge banen speel ik serve-volley. Vroeger was ik verplicht die tactiek toe te passen omdat ik geen baseline speler was. Nu ben ik veel completer. Ik ontzie niet meer de lange rally's.»

.

Nu in het nieuws