Chal. Anwerpen: Norman naar tweede ronde, Fontaine, Wauters en Goossens out

Print
ANTWERPEN - Dick Norman (foto) plaatste zich dinsdag voor de tweede ronde van het ATP-Challengertoernooi van Antwerpen (25.000 dollar). Vijfde reekshoofd Norman (ATP-150) nam op het gravel gemakkelijk de maat van landgenoot Dominique Coene (ATP-739): 6-4, 6-1.
BR> "Het was inderdaad een mooie binnenkomer", verklaarde Norman. "Ik wilde vanaf het begin van het toernooi goed tennissen, en bij de 3-1 in de eerste set voelde ik mij goed in de wedstrijd."

Norman zal in de tweede ronde uitkomen tegen de Franse kwalificatiespeler Olivier Malcor (ATP-389), die in zijn eerste rondepartij maandag de Italiaanse 'lucky loser' Alessio Di Mauro (ATP-312) naar huis stuurde: 6-0, 7-5.

Kris Goossens ging er dinsdag in de eerste ronde van het ATP-Challengertoernooi van Antwerpen (25.000 dollar) uit. Goossens (ATP-250) speelde dan ook niet tegen de eerste de beste. De Nederlander Edwin Kempes, eerste reekshoofd en wereldwijd de nummer 101, klopte hem in twee korte sets: 6-2, 6-3.

Ook Arnaud Fontaine en Stefan Wauters werden dinsdag allebei uitgeschakeld in de eerste ronde.
Fontaine (ATP-374), die uit de kwalificaties kwam, bezorgde de Rus Yuri Shukin (ATP-197) nochtans de nodige problemen. Hij won de eerste set met 6-4, waarna hij het spel van de Oostblokker moest ondergaan in de tweede (3-6). Fontaine zette orde op zaken door in het begin van de derde en laatste set meteen Shurkins opslag te breken. Onze landgenoot leidde in de set tot 5-3. Daarna won de Rus drie opeenvolgende games, waarin hij tweemaal de opslag van Fontaine pakte. Nog gaf die zich niet gewonnen: hij bracht de stand terug gelijk tot 6-6. In de beslissende tie-break woog de ervaring van de Rus door: 7-3.

Dan verging het Stefan Wauters (ATP-429), die van de organisatoren een wildcard ontving, even anders. Hij kreeg nauwelijks kansen tegen een andere Rus, Nicolay Davindenko (ATP-111), het derde reekshoofd: 7-5, 6-2.

.

Nu in het nieuws