Edgar Davids (Juventus) voorlopig geschorst

MILAAN -

De Nederlander Edgar Davids is donderdag door de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond voorlopig geschorst wegens dopinggebruik, nadat ook de contra-expertise van de middenvelder van Juventus een te hoge nandrolonwaarde aangaf. Er dreigt de international een wereldwijde schorsing.

AFP

BR>

Davids zal binnen drie weken door de tuchtcommissie gehoord worden, vergezeld door zijn advocaten. Na de zitting zal de tuchtcommissie uitspraak doen. Indien de Italiaanse tuchtcommissie de lijn doortrekt van Lazio-speler Fernando Couto, moet de 28-jarige speler rekening houden met een wereldwijde schorsing van zestien maanden. Daardoor zal hij eventueel niet in aanmerking komen voor het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan.

Net als bij Couto werd bij Davids nandrolon gevonden in de urine, na de wedstrijd Udinese-Juventus. De speler verklaarde onschuldig te zijn. Bij de contra-expertise bleek de concentratie nandrolon, een lichaamseigen stof, 2,7 nanogram per milliliter te zijn. Dat was 0,7 boven de grens van 2 nanogram die in de Italiaanse voetbalwereld wordt gehanteerd. In de wielersport ligt die grens overigens op 5 nanogram.