Italiaanse spelersbond: "Meer nadronlonzaken"

ROME -

De Italiaanse spelersvakbond AIC zegt zeker te weten dat er binnenkort meer nandrolonzaken bij voetballers naar buiten zullen komen. In zeker twee gevallen zou het hierbij gaan om 'grote' spelers.

BR>

Naar aanleiding van de zaak Davids heeft het AIC bij het Italiaans Olympisch Comité (CONI) aangedrongen op nader onderzoek naar het betreffende middel. De AIC spreekt van "grote ongerustheid" bij de Italiaanse topvoetballers.

De bond is ervan overtuigd dat spelers nooit op eigen gezag producten met nandrolon tot zich nemen. In het geval van dopingzaken zijn, zo vindt het AIC, artsen en medische afdelingen van clubs minstens medeverantwoordelijk. Daar zou in de strafmaat rekening mee moeten worden gehouden.

Namens de vakbond sprak voorzitter Campana met de voorzitter van het CONI, Petrucci. Bij de ontmoeting waren zes Italiaanse internationals aanwezig, Albertini, Tommasi, Vieri, Maldini, Del Piero en Nesta. De voetballers maakten duidelijk "in verwarring" te zijn. Ze weten niet meer wat ze wel en niet kunnen innemen.

In geval van een schorsing stelde AIC voor voortaan uit te gaan van een minimumstraf. Dat is acht maanden. Tot nu toe is er geen straf uitgesproken korter dan zestien maanden. Er zijn inmiddels twaalf dopingzaken bekend in de Serie A en B.

De spelers hebben bovendien aan hun vakbond gevraagd te onderzoeken in hoeverre nadrolon door het lichaam zelf kan worden aangemaakt. Hoewel het AIC gelooft dat dit niet de verklaring voor de dopinggevallen is, heeft het toch instemmend op het verzoek gereageerd.

Nu in het nieuws