Marokko wil WK 2010 binnenhalen

RABAT -

Marokko besliste maandagavond om zijn kandidatuur in te dienen voor de organisatie van de wereldbeker voetbal 2010, deelde een woordvoerder van het koninklijk paleis in een communiqué mee.

AFP

BR>

Tijdens een vergadering in Agadir heeft koning Mohammed VI beslist 'dat het koninkrijk Marokko zijn kandidatuur zal stellen om de Wereldbeker 2010 in huis te halen", vermeldt het communiqué. Marokko had ook al zijn kandidatuur gesteld voor de organisatie van de Mondial 2006, maar de wereldvoetbalbond FIFA gaf bij geheime stemming de voorkeur aan Duitsland.

Het kandidaat-organisatiecomité dat voor het WK 2006 ging, krijgt van de Marokkaanse heerser het volledige vertrouwen in de strijd voor de daaropvolgende wereldbeker. Het is prins Moulay Rachid, de jongste broer van de koning, die het voorzitterschap van dat comité waarneemt. De Marokkaanse koning heeft bovendien aangedrongen om de noodzakelijke sportieve infrastructuur op te richten, aldus nog het communiqué.

De gebrekkige infrastructuur en de terugtrekking van Brazilië uit de race voor 2006 - wat in het voordeel was van Duitsland- waren voor de Marokkanen de belangrijkste oorzaken voor het mislopen van de organisatie afgelopen juli.