Profliga: Club Brugge ontsnapt aan boete

Print
BRUSSEL - De profliga besliste vrijdag om Club Brugge niet te beboeten omdat het zich niet met hand en tand verzette tegen de rechtstreekse uitzending van de wedstrijd Club Brugge - Standard, zondagmiddag door Canal+. De profliga had enkel toestemming gegeven om de wedstrijd in uitgesteld relais uit te zenden.
Jean-Marie Philips, voorzitter van de profliga verklaarde aan Belga dat Club Brugge zeker dubbel gestraft zal worden als de feiten zich nogmaals voordoen. "De boete zal dan 4 in plaats van 2 miljoen frank bedragen. De reden is simpel. De liga heeft zijn twijfels of Brugge wel daadwerkelijke acties ondernomen heeft om de wedstrijd om 15u00 niet te laten uitzenden. Maar zonder bewijs kunnen we niemand veroordelen".

De profliga onderzoekt met haar advocaten of we eventuele stappen kunnen ondernemen tegen Canal+ voor manipulatie. "De betaalzender is niet correct geweest en heeft ons vertrouwen beschaamd", aldus Philips. "Wij baseren ons op een fax, ons vrijdag gestuurd door Canal+, waarin men ons verzekerde dat de wedstrijd uitgezonden zou worden, maar niet rechtstreeks. De uitzending zou om 16u50, net na afblazen van de wedstrijd starten. Dit om niet met de andere wedstrijden te concurreren".

"Op basis van deze fax maakten we ons niet ongerust. Wel hebben we Brugge ervan op de hoogte gebracht dat een gebrek aan medewerking om de wedstrijd naar 13u00 te vervroegen hen een boete zou opleveren. Clubsecretaris Antoine Van Hove legde ons daarop uit dat de burgemeester van Brugge de wedstrijd enkel en alleen om 15u00 wou laten doorgaan. Ook hier hebben we onze twijfels maar wensen we zonder bewijs niemand valselijk te beschuldigen."

Standard, dat gevraagd had om Brugge te beboeten, werd dus niet gehoord. Voor 24 februari is er een buitengewone algemene vergadering voorzien om de uitsluiting van de Luikse club uit de liga te bespreken. "Op dat moment zullen we weten hoe ver de standpunten van Standard en de liga uit elkaar liggen. Het is duidelijk dat Standard de liga niet wil verlaten en dat wij de club niet willen uitsluiten, maar de standpunten moeten verenigbaar zijn".

Jean-Marie Philips bevestigde ook dat er een voorstel richting Standard gedaan was om de zaak 'in der minne' te regelen. "De bijeenroeping van een buitengewone vergadering met als programmapunt de mogelijke uitsluiting van Standard is comform aan onze statuten op voorwaarde dat minstens 6 van onze leden om zulk een vergadering gevraagd hebben".
MEEST RECENT