Gaston Vets nieuwe voorzitter van Lierse

LIER -

Freddy Van Laer is niet langer de voorzitter van Lierse. Woensdagnamiddag aanvaardde de beheerraad van de Lisperploeg het door Van Laer ingediende ontslag. Gaston Vets (foto), ondervoorzitter en financieel directeur bij Lierse, volgt Van Laer op.

BR>

Een verschil in visie tussen Van Laer en Vets ligt aan de basis van het opstappen van Freddy Van Laer, die bijna twaalf jaar lang voorzitter van Lierse was, de club van een schuldenberg verloste, ze eerst van tweede naar eerste klasse loodste, er dan de titel mee pakte en er nadien ook nog de Belgische beker mee veroverde.

Echt onverwacht komt het opstappen van Van Laer niet. Vets en Van Laer, de voorbije jaren de twee sterke figuren in het Lierse-bestuur, zaten niet langer op dezelfde golflengte. Freddy Van Laer, straks zeventig jaar jong, wou weinig kwijt over zijn beslissing Lierse te verlaten.

«De beheerraad heeft me gevraagd ere-voorzitter te worden,» zegt Van Laer. «Daar ben ik op ingegaan. Ik zal niet plots verdwijnen. Volgend seizoen zal ik de wedstrijden volgen. Dat ik opstap, is het beste voor de club. Ik ben een stuk ouder dan Gaston Vets. Een man van zeventig is niet de toekomst van een club. Vets en ik vonden elkaar niet meer als er over de uitbouw van Lierse werd gepraat. Dan is het beter dat één van ons vertrekt. Gezien mijn leeftijd, ik dus. Maar begrijp me niet verkeerd: ik verdwijn niet met slaande deuren.»

«Het moet duidelijk zijn dat we lang over het opstappen van Van Laer hebben gepraat», reageert de nieuwe voorzitter Gaston Vets. «We willen dat de erevoorzitter betrokken blijft bij de werking van de club. Van Laer verdient een gouden stoel op Lierse. Het is dankzij hem dat de club weer leeft. Ik zal proberen wat hij opbouwde verder af te werken.»

Nu in het nieuws