Zwemmen: laatste WK-kans voor Goffin en Bossuyt

Print
CHARLEROI - Met de Grote Prijzen van de Franstalige Gemeenschap in Charleroi staan enkele van de Vlaamse toppers voor hun allerlaatste kans om nog een limiet voor het WK te zwemmen. Dit is het geval voor Goffin, Bossuyt en Renaat Dreesen.
BR>
Sofie Goffin maakt de grootste kans zich alsnog bij de WK-selectie te voegen. De Schotense vrijeslagzwemster zet alles op de 400 meter. In Wenen was zij zeer dicht bij de limiet. "In Charleroi moet het gewoon lukken. Het bad ligt me en de conditie is er ook", aldus Goffin.

Tine Bossuyt trok na de Grote Prijs van Vlaanderen in Brugge naar Athene voor een extra-limietpoging. Het was een vruchteloze trip, zodat ze het nu in Charleroi moet waarmaken. Tenslotte is er nog Renaat Dreesen. De Wemmelse vrijeslagzwemmer leverde in Athene een ontgoochelende prestatie. "Renaat zwom enkele weken geleden op training nog losjeweg 52"2. Dat deed het beste verhopen voor Brugge en Athene, maar vooral in Athene leverde hij een zwakke prestatie. Voor mij is het onverklaarbaar, zeker als je weet dat Renaat toch vrij goed kan omgaan met druk", aldus ligacoach Ronald Gaastra.

Zondagavond weten we wie Brigitte Becue, Nina Van Koeckhoven en Fabienne Dufour naar het Japanse Fukuoka mogen vergezellen. Het ziet er naar uit dat de Waalse Yseult Gervy afhaakt. Thierry Wouters is intussen gestopt met topsport.
Nu in het nieuws