SP & Agalev tegen nieuwe regel klein beschrijf

Print
SP en Agalev willen dat minister van financiën Didier Reynders de nieuwe regeling rond de registratierechten op bescheiden woningen opnieuw intrekt. Dat hebben ze donderdag duidelijk gemaakt tijdens het vragenuurtje in de Kamer.
De twee partijen hebben het over een a-sociale maatregel. Wie een bescheiden woning koopt geniet vanaf deze week niet meer automatisch een gunstig tarief (6 procent) inzake registratierechten. Het verlaagd tarief wordt voortaan pas toegepast wanneer blijkt dat het kadastraal inkomen (KI) inderdaad onder de 30.000 frank ligt. In eerste instantie dient dus 12,5 procent te worden betaald. Indien blijkt dat het KI niet boven het plafond uitstijgt, wordt het teveel betaalde geld later teruggestort.
Zowel Peter Vanvelthoven (SP), Jef Tavernier (Agalev) als Frieda Brepoels (VU) kantten zich donderdag tegen de regeling. De SP'er had het over een a-sociale maatregel. «Dit komt op de nek terecht van bezitters van kleine woningen. Het teveel betaalde geld zal pas maanden later worden terug gestort», luidde het. Vanvelthoven vroeg Reynders de regeling terug te draaien.
Nu in het nieuws