Gabriëls ontkent lidmaatschap Sint-Maartensfonds

Print
"Ik ben geen lid van het Sint-Maartensfonds en neem niet deel aan activiteiten van het fonds, niet enkel nu, maar ook vroeger niet". Dat heeft federaal landbouwminister Jaak Gabriëls donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer geantwoord aan CVP-fractieleider Yves Leterme.
De vraag kwam er na eerdere verklaringen in het VRT-programma Koppen van de VU-voorzitter van Bree, de gemeente van Gabriëls. Die stelde dat de minister, die vroeger nog nationaal VU-voorzitter was, lid was van het fonds. "De laatste uren en dagen hebben we uiteenlopende antwoorden gekregen. De CVP meent dat de bevolking recht heeft op de waarheid", stelde Leterme.
Gabriëls beklemtoonde bij het begin dat hij antwoordde als minister van landbouw en KMO. Nadien ontkende hij lid te zijn van en deel te nemen aan activiteiten van het fonds. "Het kan zijn dat er vroeger ooit steun is geweest, maar dat was dan in een een heel andere context, om mensen met sociale noden te steunen", voegde hij eraan toe.
Het regeringslid benadrukte nog een overtuigd democraat te zijn en betreurde de verdachtmakingen rond zijn persoon. Leterme was niet tevreden met het antwoord. "Uw waarheid evolueert. U heeft niet geantwoord op de vraag of u vroeger lid bent geweest", luidde het.
Nu in het nieuws