Proximus vereenvoudigt tarieven voor Europees gsm-verkeer

Print
Proximus vereenvoudigt vanaf 15 juni haar tarieven voor oproepen binnen 24 Europese landen. Er worden voortaan nog vier prijscategorieën gehanteerd.
Voor internationale oproepen vanuit een Europees land naar een ander Europees land zal de Proximusabonnee 1,2 euro (48,41 frank) per minuut betalen ongeacht het netwerk of het uur van de dag. Het tarief geldt evenwel niet voor oproepen vanuit België.
Nationale gesprekken binnen een Europees land worden voortaan gefactureerd aan 0,85 euro (34,29 frank) per minuut.
Voor alle inkomende oproepen binnen Europa wordt een eenheidsprijs ingesteld: 0,6 euro (24,2 frank) per minuut.
Voor het versturen van een SMS-bericht vanuit een Europees land zal voortaan 0,25 euro (10,08 frank) worden aangerekend plus het normale nationale tarief van 0,1487 euro (6 frank). Voor het versturen van een SMS vanuit een niet-Europees land wordt het normale nationale tarief aangerekend (0,1487 euro/6 frank) plus een bedrag dat bepaald wordt door de kosten, die de buitenlandse operator factureert.
Voor roaming lanceert Proximus het secondentarief, vanaf de 61e seconde. Dit tariferingssysteem is gebaseerd op het principe van een minimumduur (1 minuut) waarna een constante en lage tarifering per seconde mogelijk is.

De hierboven vermelde tarieven zijn geldig voor de volgende Europese landen: Duitsland, Andorra, Oostenrijk, België, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, Griekenland, Gibraltar, de Canarische Eilanden, Italië, Ierland, de Faroë Eilanden, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Noorwegen, Nederland, Portugal, Verenigd Koninkrijk, San Marino, Zweden en Zwitserland.
Nu in het nieuws