Interpol adviseert over computerveiligheid

Print
De internationale politie-organisatie Interpol informeert sinds deze week op haar website over beveiliging van informatietechnologie en de gevaren van computergerelateerde misdaad. Grensoverschrijdende computermisdaden zijn moeilijk te bestrijden, stelt een woordvoerder van het hoofdkwartier in Lyon. Bovendien ziet Interpol computervirussen als een gevaar. De organisatie wil dat er een technische standaard komt voor de informatie-uitwisseling over dit onderwerp tussen verschillende landen.
Bedrijven kunnen op www.interpol.com de controlelijst vinden waarmee ze kunnen nagaan of ze voldoende en goede maatregelen hebben getroffen om zich tegen'cyber'-misdaad te wapenen. En alle computergebruikers kunnen op de site terecht voor de laatste informatie over virussen.
Amerikaanse veiligheidsexperts zijn volgens internetmagazine Wired niet onder de indruk van de kwaliteit van de informatie op de Interpol-webpagina. De laatste informatie over virussen dateert bijvoorbeeld van april, terwijl in mei alweer een aantal gevaarlijke virussen de ronde heeft gedaan. Bovendien is erg weinig informatie over de virussen beschikbaar. Ook wordt onvoldoende duidelijk gemaakt hoe computereigenaars de virussen onschadelijk kunnen maken.
Toch vindt V. Weafer, directeur veiligheid van het Amerikaanse antivirussoftwarebedrijf Symantec het initiatief van de politie-organisatie een applaus waard. De aandacht van Interpol voor het onderwerp toont volgens hem aan dat de politie in de hele wereld het gevaar van computermisdaad serieus neemt.

.

Nu in het nieuws