3.000 betogers tegen sluitingsplan M&S

Print
Ongeveer 3.000 werknemers van de Marks & Spencer-vestigingen op het Europese vasteland zijn donderdag gaan betogen in Londen. Ze protesteerden tegen het herstructureringsplan van de warenhuisketen en de aangekondigde sluiting van de niet-Britse winkels.
De vakbonden zegden dat er 3.000 manifestanten waren, de politie hield het op 1.500. Uit België waren ongeveer 800 werknemers overgekomen, uit Frankrijk evenveel. Voorts waren er ook delegaties uit Duitsland, Nederland, Portugal en Spanje.

De manifestanten wilden een onderhoud met de directie van M&S, maar op de hoofdzetel was het 'no passaran'. "Het is niet onze gewoonte om in discussie te gaan met de vakbonden," zei een woordvoerder. "De bonden helpen niet mee om een oplossing te vinden voor het personeel."
M&S kondigde 29 maart jl aan dat ze de intentie heeft om 38 winkels op het Europese continent te sluiten, waardoor 4.400 mensen hun job verliezen. Het Franse gerecht oordeelde op 9 april dat het sluitingsplan moest worden geschorst. In België vroeg minister van arbeid Onkelinx de sociale inspectie om na te gaan of M&S de zogenaamde Renault-wet op de informatie aan de werknemers had nageleefd.
Nu in het nieuws