Wall Street zet Tokio op winst

Print
De effectenbeurs van Tokio heeft donderdag duidelijk kunnen profiteren van de stijging van de aandelenkoersen in New York op de dag ervoor. De Nikkei-index ging omhoog met 216,40 punten tot 13.910,67. De stijging komt neer op 1,6 procent.
Op Wall Street steeg de Dow-Jonesindex met 3,15 procent om voor het eerst sinds september vorig jaar te sluiten boven de grens van 11.000 punten. Deze stijging was een verlate reactie op de renteverlaging waartoe de Amerikaanse centrale banken dinsdag haden besloten.
Bovendien steeg de Amerikaanse Nasdaq-beurs met 3,9 procent. De beleggers in Tokio vonden in de ontwikkelingen in New York voldoende aanleiding om aan het kopen te gaan. De uiteindelijke stijging van de Nikkei-index was kleiner dan eerder tijdens de handel. De samenstelling van de beursindex verandert binnenkort en dat was aanleiding tot enige voorzichtigheid.
De andere beurzen in Azië kregen ook de wind in de rug vanuit New York. De beurs van Zuid-Korea, wel vaker een uitschieter, steeg met 4,2 procent. In Australië stegen de aandelenkoersen met 0,85 procent.
Nu in het nieuws