Opnieuw staking bij LU in Beveren

Print
De werknemers van koekjesfabriek LU in Beveren hebben donderdag opnieuw het werk neergelegd. De voorbije nacht is het sociaal plan voor de sluiting van de vestiging met 76 procent van de stemmen niet goedgekeurd.
Het personeel vindt de financiele compensaties niet voldoende. Straks om 10 uur starten opnieuw onderhandelingen tussen vakbonden en directie.
Bijna alle voorgestelde maatregelen in het ontwerp van sociaal plan zijn door de werknemers van LU Beveren van tafel geveegd. Er werd de keuze gegeven tussen interne of externe herplaatsing of brugpensioen zodat er geen enkel gedwongen ontslag nodig was. Ook was de directie bereid de tijdelijke contracten te vervangen door contracten van onbepaalde duur zodat niemand uit de boot zou vallen bij het sociaal plan. Tot slot gaf de directie van LU een werkzekerheidsgarantie van vijf jaar, de garantie dat er geen inkomensverlies zou zijn en een sociale begeleiding bij de verhuis naar de vestiging in Herentals.
De voorbije nacht konden de werknemers zich uitspreken over het sociaal plan via een referendum. 284 werknemers keurden het plan niet goed tegenover 88 mensen die er wel positief tegenover stonden.
Nu in het nieuws