Duitse neonazi roept in Nederland op tot terrorisme

Print
De Duitse neonazi M. Krick heeft begin mei op een bijeenkomst van de extreemrechtse Nederlandse Volks Unie (NVU) rechts-radicalen opgeroepen aanslagen te plegen op rechters en officieren van justitie (openbare aanklagers). Rechts-extremisten moeten volgens hem het voorbeeld van de Baskische terroristische organisatie ETA volgen.
Krick was 6 mei een van de sprekers op de partijbijeenkomst van de NVU in het Gelderse plaatsje Niftrik. De NVU had onder valse voorwendselen een zaal gehuurd. De eigenaren waarschuwden de politie, maar die greep niet in. De Duitse televisiezender ZDF heeft opnamen gemaakt tijdens de bijeenkomst.
Krick riep de tientallen Duitse en Nederlandse rechts-extremisten op om het voorbeeld van de ETA te volgen. Rechtsradicalen in Nederland en Duitsland moeten zich richten op rechters en aanklagers, aldus Krick. Krick speelt in zijn geboorteland een belangrijke rol in de beweging van de zogenaamde Freie Nationalisten. Dit zijn rechts-radicalen niet die niet in partijen zijn verenigd, maar in kameraadschappen om het justitie zo moeilijk mogelijk te maken om extreemrechtse structuren aan te pakken.
Nu in het nieuws