Dirk Holemans (Agalev) bezorgd over fietsvriendelijk beleid Gent

Print
"De stad Gent speelt onvoldoende in op de mogelijkheden die de Vlaamse regering biedt voor het verkrijgen van extra geld voor fietspaden". Dat heeft volksvertegenwoordiger Dirk Holemans van Agalev donderdag gezegd. Hij stelt zich vragen bij het fietsvriendelijk beleid van het Gentse stadsbestuur.
Vorig jaar besliste de Vlaamse Regering 1 miljard frank extra ter beschikking te stellen van steden en gemeenten voor de aanleg van fietspaden. Men hanteert daarbij een 20/80 procent financieringsregel. Als de gemeente 20 procent van de kost op zich neemt, subsidieert het Vlaams Gewest de overige 80 procent. Volgens Holemans maakte Gent geen gebruik van deze mogelijkheid.
Gents mobiliteitsschepen Karin Temmerman (SP) reageert verontwaardigd. "Mininster Stevaert komt zaterdag naar Gent en ik zal hem dan mijn plannen voorleggen", zei ze. "Wij zijn zeer enthousiast over dat extra geld. Ik zal zaterdag bespreken wat mogelijk is voor Gent." Het bezoek geldt als afsluiter van de Week van de Zachte Weggebruiker.
Nu in het nieuws