Euvel lekkende tankwagon Waregem verholpen

Print
lekkende treinwagon De ontsnapping van de gevaarlijke stof uit de goederentrein aan het station van Waregem is niet ontstaan door een lek maar door overdruk in de wagon. Dit zei de regiomanager van de NMBS Filip Merlier. Het probleem is even na 17 uur opgelost. Aanvankelijk was er wel groot alarm geslagen.
De goederentrein was op weg van het Franse Thionville naar de haven van Rotterdam. De treinbestuurder merkte, telkens de trein stil stond, een gasontsnapping op. Die ging gepaard met een merkwaardige geur. In overleg met de verkeersleiding werd dan beslist de trein even voorbij Waregem te laten stoppen.
Het OGS-team (Ongevallen met Gevaarlijke Stoffen) van de brandweerzone Zuidwest-Vlaanderen werd gealarmeerd omdat er aanvankelijk ontploffingsgevaar en irritatiegevaar bestond. Er kwamen zo'n tiental brandweerkorpsen ter plaatse. Rond de trein werd er ook een veiligheidscordon ingesteld. Even na 17 uur was de situatie onder controle.
De trein kan nu opnieuw vertrekken, maar zal op de rest van het Belgisch grondgebied van dichtbij gevolgd worden via de dispatching van de NMBS. Bij het minste probleem zal de trein opnieuw worden gestopt. Het treinverkeer tussen Kortrijk en Waregem lag zo'n 45 minuten stil.
Nu in het nieuws