Weer parkeermeterkraker geklist in Antwerpen

Print
De Antwerpse politie heeft vandaag in de vroege ochtend opnieuw een parkeermeterkraker ingerekend. Het is al de negende dief die in een week tijd geklist werd.
Een agent in burger merkte rond twee uur hoe een man een parkeermeter bwerkte. In de Statiestraat onderschepte hij de verdachte. Die had een rugzak bij met inbrekerstuig en 4.000 frank in muntstukken.

De 24-jarige man uit Antwerpen had minstens 4 automaten gekraakt. De kraker gebruikte een methode die geen sporen nalaat. De parkeermeters worden zonder schade geopend en gesloten. Maandag en dinsdag vatte de politie ook al 3 krakers. Vorige week rekende de politie 5 parkeermeterkrakers in.
Antwerpen telt 430 parkeermeters. Die brachten in 2000 ongeveer 170 miljoen frank op. Volgens schepen voor Ruimtelijke Ordening, Stadsontwikkeling en Openbare Werken Ann Coolsaet betekenen de diefstallen uit parkeermeters geen inkomstenverlies voor de stad: Het parkeerbedrijf IPI ledigt en beheert de automaten. Ze betalen aan de hand van dubbeltjes van de verkochte tickets. Of er nu gestolen is of niet, IPI betaalt het volledige bedrag". Hoeveel de diefstallen IPI kosten, is niet duidelijk.
Nu in het nieuws