Betoging tegen mogelijke sluiting militaire domeinen

Print
Zo'n 200 personeelsleden van de militaire kwartieren Westakkers in Sint-Niklaas en Brosius in Zwijndrecht hebben tijdens de donderdagse markt in de Wase hoofdstad een betoging gehouden.
Ze uitten hun vrees en ongenoegen omtrent een mogelijke sluiting van beide domeinen. Militairen en burgers hekelen het feit dat ze niet gehoord en geïnformeerd worden.
In beide militaire domeinen samen zijn 550 mensen tewerkgesteld, waaronder 200 burgers. "De meest ingrijpende hervorming in de geschiedenis van het departement Landsverdediging bedreigt de tewerkstelling van deze mensen," legt Yves Huwart van de Algemene Centrale van het Militair Personeel (ACMP) uit.
De betogers hebben het er moeilijk mee dat ze geruchten horen, maar dat ze zelf geen duidelijkheid krijgen omtrent de plannen van minister van Landsverdediging André Flahaut (PS). "We vrezen dat de beslissing net voor of zelfs tijdens de vakantie zal vallen. Dat maakt ons monddood en we hebben nu al een zeer beperkt syndicaal statuut. Met onze actie willen we vooral aandacht vragen."
Nu in het nieuws