Commissaris Beveren hekelt politiehervorming

Print
Commissaris Leo Mares is niet te spreken over de politiehervorming. De realiteit toont volgens hem momenteel aan dat zij haar doel mist. De politiecommissaris beweert dat sinds de invoering van het nieuwe personeelsstatuut op 1 april 2001 de politie duurder, maar niet efficiënter geworden is.
Volgens Mares moet de bevolking meer betalen voor dezelfde dienstverlening. "Het nieuwe personeelsstatuut voorziet in zoveel financiële verloningen en vergoedingen dat de kostprijs voor de politionele veiligheid aanzienlijk toeneemt," aldus de politiechef.
De commissaris heeft het ook moeilijk met het feit dat het statuut bol staat van sociale voorzieningen, die een efficiënte werking van de politie onmogelijk maken. "Een lid van de politie mag maximum 9 nachten werken per 2 maand. We moeten elk personeelslid minimum 4 vrije weekends per 2 maanden garanderen. In het statuut is een amalgaam van verlofmogelijkheden opgenomen. Het politiepersoneel kan dus niet langer efficiënt ingezet worden op momenten dat de bevolking daar nood aan heeft», klaagt Leo Mares aan.
Hij waarschuwt ervoor dat de toestand de evolutie van de criminaliteit op lokaal niveau ongunstig zal beïnvloeden. "Potentiële inbrekers zijn gebaat met het feit dat de politiemensen 's nachts maar beperkt kunnen ingezet worden. Voetbalhooligans zullen evenmin treuren dat hetzelfde geldt tijdens de weekends."
Nu in het nieuws