Weekendactiviteiten in en om Antwerpen

Print
'Antwerpen Fietsprovincie' in Lier
Als de weergoden een beetje meewillen, springen nu zondag duizenden Antwerpenaren op hun tweewieler om mee 'Antwerpen Fietsprovincie' te vieren. De rode draad is dit jaar het traject tussen Lier en Mechelen. Vertrek op het Zimmerplein tussen 11 en 14u, aankomst in de Nekker. Er zijn ook verscheidene aanlooproutes. En verder is voor een heleboel animatie gezorgd, met Mechelen als zwaartepunt.

Kapellen zet bloemetjes buiten
De Kapelse Dorpsdag is door de jaren heen uitgegroeid tot een groots evenement waar mensen van ver buiten Kapellen op af komen. In het centrum kunt u terecht voor optredens van onder meer Belle Perez, Mozaïek, het Samsonkinderballet, een Griekse volksdansgroep, leden van de muziekacademie... Winkeliers en verenigingen stellen kleurrijke stands op en voor de kinderen is er animatie. Zondag 20 mei, 10-20u. Info 03.660.66.26.

Beurs voor boekenwurmen
Boekenwurmen kunnen dit weekend extra leesvoorraad inslaan tijdens het Boekenfestijn in het Antwerpse Bouwcentrum. De beurs biedt duizenden boeken en strips aan tegen sterk verminderde prijzen. U vindt er romans, woordenboeken, literaire werken, kookboeken, sprookjesboeken... Zaterdag en zondag, telkens van 10 tot 18u. Gratis. Info 03.237.28.90.

Plezier maken met Suske en Wiske
Nu zondag vergasten Suske en Wiske Kalmthout op een onvergetelijke stripdag. Op het programma staan onder meer een stripbeurs, kermisattracties, een tentoonstelling rond de bekende stripfiguurtjes, begeleide wandelingen voor het jonge volkje, een kinderzoektocht... De activiteiten vinden plaats in zaal Centrum Heide, in en aan station Heide, op het voetbalplein, in het Arboretum en in het Provinciaal Suske en Wiske-Kindermuseum. 10-17u. Info 03.666.67.83.

Kunst opsnuiven aan de Nete
Wie zin heeft in een culturele uitstap, kan nu zaterdag en zondag in Lier terecht voor 'Kunst aan de Nete'. Negen galerijen, musea en ateliers zetten hun deuren open voor de bezoeker. Onder de deelnemers bevinden zich de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten en het Stedelijk Museum Wuyts-Van Campen en Baron Caroly. De gratis brochure kunt u afhalen bij Toerisme Lier, Grote Markt 57. Dagelijks open van 9 tot 12.30u en van 13.30 tot 17u. Info 03.491.13.93.

Wandelen in bos van de graaf
Ten noorden van Merksplas ligt het Graafsbos, een vrij toegankelijk natuurgebied van 135,5 hectare dat ooit aan de Graaf van Hoogstraten toebehoorde. Er loopt een uitgestippeld wandelpad van 5 kilometer, aangegeven met gele paaltjes. Een infobord geeft u meer uitleg over het bosgebied. U treft er onder meer naaldbomen, zomereiken, berken en lijsterbessen aan. Het Graafsbos is te bereiken via de Oude Baan in Merksplas.
Nu in het nieuws