Huiszoekingen leveren massa verboden boeken op

Print
Speurders hebben woensdagmorgen op tien adressen in Brussel en Antwerpen honderden boeken in beslag genomen die indruisen tegen de wet tegen het negationisme. Het onderzoek kwam er op vraag van een Franse onderzoeksrechter.
Precies om 6.10 uur vielen speurders van de BOB-Brussel en Antwerpen binnen in de woning van Siegfried V. in de Koningstraat in Antwerpen. Later kwam daar het magazijn van het copycenter op hetzelfde adres bij, en een gelijksoortige zaak in Borgerhout. Tegelijk viel de BOB binnen in het officieuze, maar woonadres van de verdachte, in een villa in Ekeren. Op die laatste plaats werden onder meer video's in beslag genomen.
In Elsene vielen de agenten binnen in een boekhandel en bij de 32-jarige auteur van Le massacre d'Oradour, Vincent Reynouard. Het boek druist in tegen de wet die publicaties verbiedt die de Duitse genocide tijdens de tweede Wereldoorlog ontkennen, minimaliseren of vergoelijken. In Frankrijk werd de man ervoor veroordeeld. Hij verdween met de noorderzon. De speurders, die werkten in opdracht van de Franse onderzoeksrechter Fourel uit Limoges, hadden pech want de man was naar Frankrijk. Zijn echtgenote moest toezien hoe de agenten vertrokken met een computer en kartons vol negationistische en revisionistische boeken en geschriften, en de bewijzen dat de boeken ook werden verkocht.

.

Nu in het nieuws