"Staatsveiligheid krijgt instructies over het Blok"

Print
Minister van Justitie Verwilghen "De Staatsveiligheid zal zeer binnenkort instructies krijgen over wie moet gevolgd worden", zegt woordvoerder van minister Verwilghen woensdag in een reactie op een artikel in Het Laatste Nieuws. De Staatsveiligheid zegt daarin niet meer te weten of ze al dan niet de partij het Vlaams Blok moet volgen.
BR>
De woordvoerder laat verstaan dat minister van Justitie Marc Verwilghen de instructies aan de Staatsveiligheid, in verband met extreem-rechts, niet publiek zal maken:. "De hele zaak wordt deze week herbekeken. Donderdag komt het college van procureurs-generaal bijeen en vrijdag wordt de zaak in de schoot van de regering behandeld."

Een richtlijn van gewezen minister van Justitie Stefaan De Clerck over het Blok bepaalt dat de partij niet langer in het oog moest gehouden worden. Voordien stond het Vlaams Blok op de lijst van "mogelijk staatsgevaarlijke organisaties". "Wat in de richtlijn van gewezen minister Stefaan De Clerck staat, doet eigenlijk niet meer terzake, omdat de hele politiek herbekeken zal worden", zegt de woordvoerder van de minister.

.

Nu in het nieuws