Anciaux tegen ledenraadpleging

Vlaams minister Bert Anciaux is er geen voorstander van om de Volksunie-leden te raadplegen over de toekomst van de partij. Dat zei hij in de marge van het VU-partijbestuur dat zich dinsdagavond buigt over een tekst van VU-voorzitter Fons Borginon over de toekomst van de partij.
BR>
Anciaux noemt een ledenraadpleging een gemakkelijkheidsoplossing en zegt de leden niet voor een verscheurende keuze te willen plaatsen. Hij wil dat de partijraad haar verantwoordelijkheid neemt. Maar als men zo'n ledenraadpleging wil, zal ik met er niet tegen verzetten, aldus Anciaux. In het VRT-televisienieuws zei Matthias Storme van de Vlaamse beweging, en medestander van Geert Bourgeois, dinsdagavond dat men het niet aandurft de leden te laten kiezen. Bourgeois zou die raadpleging immers winnen, zo meent Storme.

Verschillende parlementsleden zoals Annemie Vande Casteele, Ferdy Willems en Jan Roegiers spreken openlijk over het "einde" van de Volksunie. Bourgeois zelf, die niet aanwezig is op het partijbestuur, herhaalde dinsdagavond dat hij er niet aan denkt de VU te verlaten. Volgens hem is het kamp-Anciaux van plan aansluiting te zoeken bij een andere partij en met name de koepelpartij van SP-voorzitter Patrick Janssens.

.

Nu in het nieuws