Vernieuwing: "Sauwens alsnog burgemeester"

De Vernieuwingsfractie in Bilzen wil dat voormalig Vlaams minister Johan Sauwens (VU) alsnog zijn burgemeestersambt in de Zuid-Limburgse gemeente opneemt. Dat liet Fractievoorzitter Patrick Lenaerts weten in een reactie op een eerdere mededeling van Nieuw dat Bruno Steegen voorlopig het burgemeesterschap in Bilzen blijft waarnemen.

Volgens de Nieuw-fractie is Sauwens al meer dan genoeg gestraft en gaat het niet op dat de SP-fractie nationale standpunten op gemeentelijk vlak doortrekt. De SP-fractie in Bilzen maakte maandag immers bekend nog wel met coalitiepartner Nieuw verder te willen gaan, maar niet met Johan Sauwens als burgemeester.

Op de vraag of Sauwens nog in de Bilzense gemeenteraad als schepen of als gemeenteraadslid kan zetelen, een optie die de SP maandag nog wilde openlaten, wil Vernieuwing zich voorlopig niet uitspreken. "Wij wensen de situatie voorlopig niet volledig om te gooien en eerst gesprekken met de SP aanknopen over het burgemeesterschap van Sauwens", aldus nog Lenaerts.

Nu in het nieuws