Overname Telenet vult Nijlense gemeentekas

De overname van Telenet door het Amerikaanse Callahan legt de gemeente Nijlen geen windeieren. Net als de andere gemeenten die rechtstreeks of onrechtstreeks aandeelhouder zijn, krijgt ook Nijlen verscheidene miljoenen uitgekeerd.

Net als in voorlopig alle andere betrokken gemeenten, heeft ook de Nijlense gemeenteraad het licht op groen gezet voor de overname van de kabelactiviteiten van Telenet. De afwikkeling van dit ingewikkeld dossier gebeurt in twee fasen. De financiële impact voor de gemeente Nijlen is enorm.

"Het gemeentebestuur na beide fasen rekenen op 94,9 miljoen frank cash als eenmalige inkomsten uit deze overname," verklaart CVP-gemeenteraadslid Marc Verdonck, die het dossier op de voet volgt. "Nijlen ontvangt ook nog voor 38,4 miljoen rentegevende schuldbrieven en een aandelenpakket ten bedrage van 43,2 miljoen."

Bij de door overnemer Callahan geplande beursgang kan, indien beslist wordt tot verkoop van de betrokken aandelen, nog een meerwaarde gerealiseerd. Deze is indicatief geraamd op 19,4 miljoen.

Nu in het nieuws