Vliegveld Wevelgem zoekt toenadering tot luchthaven Oostende

Print
Marcel Waegemans, voorzitter van de intercommunale die het vliegveld in Menen-Wevelgem uitbaat, deed gisterenavond tijdens de Kortrijkse gemeenteraad een oproep aan de stad Menen om voorlopig toch verder mee te stappen in de uitbating van het vliegveld. Informeel was immers bekendgeraakt dat de stad uit de intercommunale wilde stappen.
Waegemans betreurde dit. Volgens hem is er zeker plaats voor het vliegveld. Samenwerken met Oostende kan de toekomst verder verzekeren, aldus Waegemans. "Op die manier kan er een opening komen naar de Vlaamse overheid. Als deze besluit het torenpersoneel te vergoeden, dan kan de toelage van de gemeenten aan de intercommunale verminderd worden", aldus Waegemans.
Met het zakenverkeer op beperkte schaal en opleiding van jonge piloten kan Wevelgem een bepaalde niche invullen, meent hij. Dinsdag wordt op de algemene vergadering van de intercommunale aan de leden gevraagd om de toelage per inwoner naar 10 frank te brengen. Het uittreden van Menen staat niet op de agenda. Daarvoor moest de stad twee weken op voorhand iets laten weten, maar tot op heden stuurde ze volgens de voorzitter geen officiële aanvraag, evenmin als Izegem dat ook aan het nut van de intercommunale zou twijfelen.

.

Nu in het nieuws