Vakbonden bezetten drie voedingsbedrijven

Print
Sinds deze ochtend 6 uur bezetten vakbonden uit de voedingsnijverheid drie bedrijven. Volgens Koen De Jaeger van het ACLVB gaat het om Coca Cola in Zwijnaarde, koekjesfabriek Delacre in Verviers en het depot van brouwerij Interbrew in Brussel. "Alle bedrijven zijn geblokkeerd, er kan vandaag niet gewerkt worden", zegt De Jaeger.
Met hun acties vragen de vakbonden een koopkrachtverhoging voor de bedienden, in navolging van de 3 procent loonsverhoging voor de arbeiders in de voedingsnijverheid. "Het is de bedoeling om elke dinsdag acties te voeren in de verschillende gewesten", aldus de vakbondsman. "Dit tot de werkgevers, vertegenwoordigd door Fevia, opnieuw bereid zijn rond de tafel te gaan zitten over een cao". De laatste ontmoeting tussen beide partijen dateert van tien dagen geleden op het ministerie van arbeid en tewerkstelling. Volgens de vakbonden stapten de werkgevers er zonder meer op.
Koen De Jaeger verklaarde dat het de bedoeling is om de drie voedingsbedrijven vandaag een hele dag geblokkeerd te houden.

.

Nu in het nieuws