Toch plannen voor uitbouw Nieuwpoortse Eurojachthaven

Print
Ondanks het verlies van 167 miljoen frank subsidies van het Kustactieplan, heeft het stadsbestuur van Nieuwpoort toch concrete plannen voor de uitbouw van haar Eurojachthaven. De nieuwe lokatie komt op de Westeroever van de Nieuwpoortse havengeul en zal 9 hectare groot zijn.
De nieuwe jachthaven, waarvan het Nieuwpoortse stadsbestuur de plannen ondertussen aan de Vlaamse regering heeft voorgelegd, moet plaats bieden voor 650 jachten. De haven, die de toepasselijke naam 'Flanders New Port 2' krijgt, wordt tussen de Koninklijke baan en de havengeul uitgegraven. Het staat nog niet vast waar de doorsteek door die Havengeulweg, die momenteel wordt heraangelegd, exact zal worden uitgegraven.
De financiering van 'Flanders New Port 2' zal gezamenlijk door privé-investeerders en de overheid gedragen worden. Als Flanders New Port 2 en binnen enkele jaren Flanders New Port 1 volledig ingericht en aangelegd zijn, blijft Nieuwpoort met verve de grootste Europese jachthaven. Alles samen heeft Nieuwpoort nu al meer dan 2.000 ligplaatsen.

.

Nu in het nieuws