Eerste bezoek Castro aan Syrië

De Cubaanse president Fidel Castro is vandaag in Syrië aangekomen voor een onaangekondigd tweedaags bezoek. Castro's programma in Damascus werd niet bekendgemaakt, maar verwacht wordt dat hij besprekingen zal voeren met president Bashar al-Assad.

Bashar, die vorig jaar zijn overleden vader Hafez al-Assad opvolgde, en Castro hebben elkaar nog nooit eerder ontmoet. Met Hafez al-Assad sprak Castro meermalen in het kader van internationale conferenties.

Het bezoek van Castro was voorpaginanieuws voor de drie Syrische staatskranten. De krant Tishrin prees uitvoerig de verdiensten van de Cubaanse leider, in termen waarop Castro, sinds hij 42 jaar geleden aan de macht kwam, patent heeft. De besprekingen tussen Assad en Castro zullen de bilaterale betrekkingen ten goede komen en "positief afstralen op de internationale bevrijdingsbeweging en de strijd van volkeren voor een betere toekomst vrij van bedreigingen, onderdrukking en repressie", aldus de krant.

Castro is bezig met een reeks staatsbezoeken aan nieuwe en oude bondgenoten in het Midden-Oosten en Azië. Sinds 6 mei bezocht hij Algerije, Iran, Maleisië en Qatar.

Nu in het nieuws