Duitse RAF-terroriste veroordeeld tot negen jaar

Print
Andrea Klump De voormalige terroriste Andrea Klump is vandaag in Stuttgart veroordeeld tot een celstraf van negen jaar. De 43-jarige Klump had bekend dat ze in 1988 betrokken was bij een mislukte bomaanslag op een Spaanse disco waar veel Amerikaanse militairen kwamen. Het openbaar ministerie had tien jaar cel geëist, omdat de aanslag op de disco in Rota levens had kunnen eisen. Het ontstekingsmechanisme trad echter te vroeg in werking en liet de explosieven niet eens ontploffen.
Klump ontkende dat het de bedoeling was geweest om slachtoffers te maken. Ook beweerde ze dat de aanslag niet is uitgevoerd door de Rote Armee Fraktion (RAF), maar door Palestijnen. Ze zou zelf nooit lid zijn geweest van de RAF. Het OM trok de aanklacht dat Klump lid was van de RAF uiteindelijk in, omdat dat voor het vonnis weinig uit zou maken.
De RAF voerde gedurende ruim twee decennia aanslagen uit op de NAVO en industriële doelen in Duitsland. In 1992 kondigde de organisatie aan dat ze het gebruik van geweld staakte en in 1998 verklaarde de beweging zich officieel ontbonden.

.

Nu in het nieuws