Gouverneur Jeb Bush ontkent geruchten over affaire

Gouverneur Jeb Bush van Florida, de jongere broer van de Amerikaanse president George Bush, heeft maandag geruchten dat hij een buitenechtelijke affaire zou hebben als een "regelrechte leugen" ontkend.

APNED

Bush moet binnenkort beslissen of hij in 2002 herkiesbaar zal zijn. Hij zegt eerst met zijn gezin te willen bespreken of de prijs die daarvoor in hun privé-leven moet worden betaald wel te dragen is.

In bars en overheidskantoren in Tallahassee en op internetpagina's gonst het al weken van geruchten dat Bush een verhouding zou hebben met Cynthia Henderson, die een politieke functie in Florida bekleedt. De geruchten drongen eind afgelopen week door tot de kranten. Het was maandag de eerste keer dat Bush zich er in het openbaar over uitliet.

"Leugens zijn door roddel verspreid. Helaas is het zover gekomen dat er over geschreven wordt. Maar het feit dat u die vraag moet stellen en ik er op moet antwoorden is gewoon misselijkmakend", zei Bush. "Wat ook de motivatie is, het zal niet werken. Ik gis dat het van politieke aard is, ik weet het niet. Maar het is smerig en het moet ophouden." Ook Henderson noemde de geruchten "volstrekt vals". Bush (48) en zijn vrouw Columba zijn 27 jaar getrouwd en hebben drie kinderen.